Efter tre raka förluster har IFK Norrköping vänt trenden och de gjorde det efter en klar seger med 4 – 2 hemma på Nya Parken mot svårspelade Häcken. IFK Norrköping har haft en tung tid. Det syntes nu inte mot Häcken. Aggressiviteten och pressen gav utdelning redan efter sju minuter, när skyttekungen Gunnar Heidar Thorvaldsson löpte sig fri och satte 1-0 bakom Christoffer Källqvist i Häckenmålet.

Det skulle sedan komma mer, IFK öste på framåt och skapade flera chanser att utöka ledningen. Häckens kvittering kändes nog därför som ett slag i ansiktet. Särskilt med tanke på hur det kom till, när målvakten Christoffer Källqvist skickade insparken ända upp till Moestafa El Kabir, som helt fri med IFK:s målvakt Andreas Lindberg rullade in 1-1. Kvar på egen planhalva stod IFK, som ville haft hörna i anfallet före stället för inspark.

IFK Norrköping tog dock ny sats och skapade ett fletal chanser. Efter en hörna fick publiken se två ramträffar, först genom Imad Khalili som nickade i stolpen och därefter genom Gunnar Heidar Thorvaldsson som tryckte upp bollen i ribban. Men, utdelningen kom till slut.  Först 2 -1 genom Imad Khalili före paus och sedan 3 -1 av samme man en stund efter halvtidsvilan. båda gångerna efter fina passningar av Gunnar Thorvaldsson. Till sist så satte Gunnar Heidar Thorvaldsson själv sitt femte mål för säsongen, på straff med 25 minuter kvar. Häckens Moestafa El Kabir tilläts att reducera till 4 – 2, men det spelade ingen roll. IFK Norrköpings seger var aldrig riktigt hotad.

– IFK utnyttjade luckor i Häckens försvar vid mängder av tillfällen. Mediokert försvarsspel av gästerna många gånger, men IFK gjorde det samtidigt riktigt bra, säger Folkbladets Johan Adamsson som såg matchen tillsammans med 3 884 åskådare. En förvånansvärd låg publiksiffra!

Matchen i sig var annars helt i publikens smak, med mängder av målchanser och böljande spel. Förutom målen hade hemmalaget två ribbträffar och en stolpträff, plus ytterligare ett par halvhyfsade chanser. Det hade å andra sidan Häcken också och IFK-målvakten Andreas Lindberg fick göra ett antal högkvalitativa räddningar. Det såg kanske inte helt stabilt ut defensivt alla gånger och IFK hade vissa problem med Moestafa El Kabir, men sett till 90 minuter gör IFK en bra match, särskilt offensivt.

– Vi gör allt rätt i dag, så här ska vi göra varje match, säger matchhjälten Gunnar Heidar Thorvaldsson till C More Sport.

Underhållande, så kan IFK Norrköpings hemmatch mot Häcken enkelt summeras. Det blev alltså 4 – 2 till hemmalaget i en match som innehöll tre tvåmålsskyttar.

– Det är såna här matcher vi tränade fyra månader innan säsongen för att spela. Vi gjorde allt rätt idag och det blev väl en liten revansch, sa Gunnar Thorvaldsson

Hemmalaget visade matchen igenom upp ett spel som det lyste självförtroende om. Två mål plus tre ramträffar skapades. Allt det under den första halvleken.

– Vi ville sätta en hög press och stressa dem. Vi vann mycket boll och det fungerade. Häcken hade några farliga omställningar, sa mittfältaren Andreas Johansson i paus till CMORE.

Andreas tillsammans med målvakten Andreas Lindberg och Gunnar Heidar Thorvaldsson var planens giganter. De tre poängen man tog mot skräckmotståndet Häcken var minst sagt välbehövliga.

– Vissa har pratat om kris, men vi vet att vi är starka, sa Gunnar.

Nu väntar närmast svår bortamatch den 3 maj mot Malmö FF för IFK Norrköping. Ett Malmölag, som ännu ej förlorat i årets allsvenska!

IFK Norrköpings Supporterklubb/Roger Jansson

Matchfakta:

IFK Norrköping – Häcken 4 – 2 (2 -1)

Mål; 1-0 Gunnar Heidar Thorvaldsson (7), 1-1 Moestafa El Kabir (28), 2-1 Imad Khalili (33), 3-1 Imad Khalili (55), 4-1 Gunnar Heidar Thorvaldsson (64 str), 4-2 Moestafa El Kabir (72).

Varningar, IFK Norrköping: David Boo Wiklander, Martin Smedberg Dalence, Christoffer Nyman. Häcken: Moestafa El Kabir, Emil Wahlström.

Domare: Johan Hamlin, Bro.

Publik: 3 884.

IFK Norrköping (4 – 4 – 2): Andreas Lindberg – Marcus Falk-Olander, Morten Skjönsberg, David Boo Wiklander, Mathias Florén – Martin Smedberg-Dalence (Rawez Lawan 88), Alexander Fransson, Andreas Johansson, Siim Luts (Lars Christian Krogh Gerson 80) – Imad Khalili (Christoffer Nyman 85), Gunnar Heidar Thorvaldsson.

Häcken (4 – 3 – 3): Christoffer Källqvist – Björn Anklev, Fredrik Björck, Emil Wahlström, David Frölund – Dominic Chatto (Oscar Lewicki 76), Dioh Williams (Mika Ojala 61), Reuben Ayarna (Simon Gustafsson 46) – Nasiru Mohammed, Moestafa El Kabir, Rene Makondele.