IFK Norrköping hade inte tagit poäng i Malmö sedan Zlatan Ibrahimovic spelade i MFF. Två perfekta skott och ett 1-1-resultat senare var den sviten bruten och Malmö i tillfällig serieledning.

Efter 0-0-mötet mot MFF med Ibrahimovic i startelvan våren 2001 hade ”Peking” enbart åkt på förluster vid besöken i Malmö. Tills nu.

Gästande IFK Norrköping tog ledningen redan i den åttonde minuten. Imad Kahlili fick en fin passning från Gunnar Thorvaldsson bollen strax utanför straffområdet och tryckte iväg ett suveränt skott i det bortre krysset.

– Jag får bra träff, säger gästernas Imad Khalili till C More Sport.

Vanligtvis hemmastarka MFF, med nio 90-talister i startelvan, imponerade inte. Simon Thern brände lagets bästa chans i första halvlek när han från nära håll sköt ett skott i perfekt höjd för David Mitov Nilsson, som räddade.

Men som han revanscherade sig i andra. När en rensning från en hörna i den 54:e minuten nådde Thern strax utanför straffområdet drog han till på volley. Bollen satt perfekt på insidan av Mitov Nilssons bortre stolprot.

– Riktigt hög klass av Thern. Så kontrollerat. Det är underbart att se ett sådant avslut, säger experten Martin Åslund i C More Sport.

Planens dominant fanns annars i IFK Norrköpings mittfältare Andreas Johansson! Med full energi och kampvilja gav han inte sina motståndare en lugn stund. Han gick ut ur närkamperna som vinnare nästan varje gång! Mycket imponerande insats!

Malmö FF riskerar att tappa mot IFK Göteborg i tabelltoppen efter 1-1 hemma mot IFK Norrköping. Detta efter att gästernas målvakt David Mitov Nilsson agerat vägg under MFF:s press i slutet av matchen och Pontus Jansson träffat stolpen i den 94:e minuten.

Utöver det två målen ska Malmö FF, IFK Norrköping och hemmapubliken också hyllas för den rörande hyllning tillägnad AIK:s avlidne målvakt Ivan Turina de stod för. I matchens 27:e minut, Turinas tröjnummer, slutade de båda lagen helt enkelt att spela för att tillsammans med publiken ge Turina en stående ovation

En vunnen pinne i Malmö – men den blev dyrköpt. Anfallsparet Imad Khalili och Gunnar Heidar Thorvaldsson tvingades båda kliva av skadade.

– Det blev en sån där klassisk krigarmatch utan finlir. Med tanke på förutsättningarna gjorde IFK det bra, säger Folkbladets Johan Adamsson som såg matchen i Malmö.

Thorvaldsson klev av redan i paus efter att ha fått en smäll i slutet av första halvlek. Khalili haltade av efter en knapp timme.

– Det såg ut som lårets baksida. I såna fall är han nog borta en tid, säger Adamsson.

En publik på 13 155 personer såg matchen. Nu väntar Elfsborg hemma nästa fredag på Nya Parken. Vi får se vilket anfallspar IFK då kan ställa upp med!

IFK Norrköpings Supporterklubb/Roger Jansson

Matchfakta;

Malmö FF – IFK Norrköping 1 – 1 (0 – 1)

Mål; 0-1 Imad Khalili (8), 1-1 Simon Thern (54).

Varningar, Malmö FF: Pa Konate, Filip Helander. IFK Norrköping: Mathias Florén.

Domare: Martin Hansson, Holmsjö.

Publik: 13 155.

Malmö FF (4 – 4 – 2): Robin Olsen – Miiko Albornoz, Pontus Jansson, Filip Helander, Pa Konate (Matias Concha 62) – Jiloan Hamad (Simon Kroon 78), Erik Friberg, Markus Halsti, Simon Thern – Tokelo Rantie (Dardan Rexhepi 66), Magnus Eriksson.

IFK Norrköping (4 – 4 – 2): David Mitov Nilsson – Marcus Falk Olander, Morten Morisbak Skjønsberg, David Boo Wiklander, Mathias Florén – Martin Smedberg Dalence, Lars Christian Krogh Gerson, Andreas Johansson, Siim Luts (Rawez Lawan 80) – Gunnar Geidar Thorvaldsson (Christoffer Nyman 46), Imad Khalili (Isaac Kiese Thelin 59).