Kalmar FF bortaslog IFK Norrköping med 1 – 0 och blandar sig in i kampen om Europaplatserna. Delar av den 8.000 personer stora publiken på Nya Parken buade ut hemmalaget.

– Det syns att flera spelare inte är härdade för allsvensk fotboll, säger IFK Norrköpings tränare Janne Andersson till CMore.

Kalmars tränare Nanne Bergstrand gick vinnande ur de rutinerade hjärnornas kamp mot IFK Norrköpings tränare Janne Andersson. Mats Solheim drog till på halvvolley efter en hörna från Tobias Eriksson i 25:e minuten – vilket räckte till matchens enda mål.

– Vi kunde spela på resultatet eftersom vi tog ledningen ganska tidigt, säger Nanne Bergstrand till CMore.

I en målfattig andra halvlek försökte IFK Norrköping i kraft av hemmaplan och underläge lyfta fram laget för en kvittering – men kom aldrig nära. Inbytte Henrik Rydström med lagkamrater försvarade sig väl. I stället var Papa Diouf närmast att kontra in 2-0 på stopptid.

I och med tredje raka segern ger sig Kalmar in i jakten på Europaplatserna. Smålänningarna delar nu fjärdeplatsen tillsammans med Helsingborg, tre poäng efter tredjeplacerade AIK.

– Vi försöker lyfta i andra halvlek och får lite energi med bytena, men vi har inte kraften och kvalitén. Det är fjärde matchen på tretton dagar och det syns på flera spelare att de inte är härdade för allsvensk fotboll, säger IFK Norrköpings tränare Janne Andersson.

Hela 8 012 personer hade letat sig till Nya Parken, där IFK Norrköping bjöd på gratis inträde. Efter slutsignalen buade delar av publiken ut hemmalaget.

– De är inte bättre än oss i den här matchen. Jag vet inte om de har någon mer målchans än målet de gör. Vi försöker men orkar inte och det är klart att det är frustrerande. Jag tycker att det tar tid ett antal gånger, men det är inte där matchen avgörs, säger Andersson.

Segern med 1 – 0 borta mot IFK Norrköping på lördagseftermiddagen var Kalmar FF:s sjunde raka match utan förlust. Kalmar har prickat formen lagom till höstspurten. Nu utmanas AIK och Helsingborg i kampen om lilla silver och bronset.

För sjunde allsvenska matchen i följd hamnade Norrköping i underläge. Det gick att reparera mot lag som Syrianska, Halmstad och Åtvidaberg. Mot Bergstrands Kalmar var det dömt att misslyckas. Kalmar kom till Nya Parken med blott två insläppta mål på sex matcher. Alla som tog chansen att gå gratis på matchen fick se ett lagförsvar hos gästerna som låg rätt och inte bjöd på något. IFK Norrköping fick inte till ett enda avslut på mål under de första 45 minuterna. De sista 45 bjöd på mer framåt, men Kalmar kontrollerade matchen.

Nu blir det ett litet speluppehåll till måndag 21 oktober då bortamatch väntar i Stockholm mot AIK.