IFK Norrköping släppte in mål i sin artonde raka hemmamatch, samtidigt som gästande Malmö gjorde något av ett guldryck, när IFK förlorade hemmamatchen på Nya Parken med 0-2 (0-1).

Till en början var det dock IFK Norrköping som dominerade matchbilden, där bortalaget hade stora problem med IFKs vassa presspel. Dock fick inte IFK utdelning för sitt övertag.

Det var istället Malmös Guillermo Molins som gjorde matchens första mål, när han på passning från Magnus Eriksson avslutade förbi en chanslös målvakt David Mitov Nilsson.

IFK-målvakten var lika chanslös på det andra målet, när Jiloan Hamad vände och vred på hemmaförsvaret, för att sedan, med lite hjälp av Morten Skjönsbergs rygg, avsluta med ett skott ribba in i krysset. Målet kom i den andra halvleken, där IFK inte lyckades sätta någon större press för en kvittering. Förutom resultatet var det också en skademässigt oroväckande tillställning för IFK, som i den första halvleken fick Cristopher Meneses skadad. Även Christoffer Nyman tvingades bryta, då han byttes ut i halvtid.

Den stora matchen spelas på onsdag. Det fanns en att stöka undan innan dess. Malmö FF gjorde jobbet i guldjakten. 2-0 (1-0) borta mot IFK Norrköping. Men det var Norrköping som tryckte gasen i botten direkt. Fina kombinationer i högt tempo satte press på MFF-försvaret och tvingade Johan Dahlin till några parader. Inga direkt svåra, men tillräckligt många för att Rikard Norling skulle stampa med skorna i konstgräset några gånger. Men ett lag med klass tar tillvara på sina chanser. Redan på den andra kom målet som bäddar för ett riktigt hett derby på onsdag.

Mittbacken Morten Skjønsberg gick bort sig helt i duellen med Magnus Eriksson som spelade fram Guillermo Molins, hemvändaren som inte helt gillar att spela på topp. Han klarar det utmärkt. David Mitov Nilsson var chanslös på det distinkta vristskottet i minut 35. Norrköping jobbade hårt för en kvittering, kom nära några gånger, men saknar udd framåt efter försäljningarna av Gunnar Heidar Thorvaldsson och Imad Khalili. Jiloan Hamad prickade in 2-0 (74:e) ribba in och såg till att MFF reser de sex milen till Olympia och toppmatchen mot Helsingborg som fortsatt serieledare. Dock utan Markus Halsti. Varningen mot Norrköping innebär att han missar derbyt.

Nu väntar närmast allsvensk hemmamatch för IFK Norrköping mot Halmstads BK den 26 september.