IFK Norrköping hade inlett allsvenskan 2013 med två raka segrar. I bortamatchen mot Brommapojkarna blev det dock förlust när nykomlingen BP tog sin första seger efter att ”Peking” bommat flera klara målchanser.

– Vi skulle inte förlorat den här matchen, aldrig någonsin, säger IFK-tränaren Janne Andersson till Cmore.

Brommapojkarna har nu fått inleda sin allsvenska återkomst på allvar. Efter ett kryss och en förlust kom under fredagskvällen den första segern. I hemmamatchen mot topplaget IFK Norrköping lyckades stockholmslaget hålla nollan för första gången på sjutton allsvenska matcher och anfallaren Andreas Haddad petade in 1-0-segermålet i den första halvleken.

Haddads andra mål för den här säsongen kom efter ett vackert väggspel med Mauricio Albornoz där anfallaren kom fri och rullade in bollen invid den bortre stolpen.

– Vi har lite tur i slutet men målet är fantastiskt. Vi har ett bra passningsspel i första men tyvärr sämre i andra. Jag hade en halvdålig magkänsla då men det gick bra, säger Brommapojkarnas tränare Roberth Björknesjö till Cmore.

– Vi har många som aldrig spelat i allsvenskan förut och som många säger har vi tappat många spelare så det är skönt att få lite vind i seglen nu.

Men det är ett IFK Norrköping som verkligen ska gräma sig över klubbens första poängtapp för säsongen. I slutet av den första halvleken hade målkungen Gunnar Heidar Thorvaldsson ett kanonläge till kvittering. Bara någon meter från mållinjen hade anfallaren fritt men avslutet gick helt snett och utanför stolpen. Islänningen fick sedan ännu ett gyllene läge i den andra halvleken när han kom fri med BP-målvakten Niklas Westberg. Men friläget utnyttjades inte när Westberg kunde stå för en fin räddning.

Matchens drömläge kom dock med bara några minuter kvar av ordinarie tid när IFK Norrköping hade en hörna. Försvararen Marcus Falk-Olander blev helt friställd i straffområdet men avslutet gick i sidled på nytt i stället för rakt fram och över linjen.

Tränaren Janne Andersson var inte nöjd efter den avslutningen.

– Jag hade gjort mål där, säger han till Cmore.

Efter två raka segrar kom därmed Norrköpings första nederlag.

– Vi skulle inte förlorat den här matchen. Vi gör en bättre insats. Vi var inte bra i första men i andra var vi bättre. Att vi inte gör mål där är för mig en gåta, säger Janne Andersson.

– Det är klart att vi ska göra mål och gör vi inte det och motståndaren gör det då förlorar vi helt enkelt. Vi var trögstartade och gör en bra andra halvlek. Men vi ska inte förlora matchen, aldrig någonsin.

IFK försökte trycka på i andra halvlek och skapade flera lägen, men lyckades inte få in bollen i målet bakom Niklas Westberg. Janne Andersson gjorde ett dubbelbyte i minut 68 när Isaac Thelin och Siim Luts bytte av Christoffer Nyman och Christopher Telo. I minut 81 fick även Imad Khalili komma in och ersätta Lars Krogh Gerson, men han lyckades inte göra ett lika lyckat inhopp den här gången som senast hemma mot Gefle, då han gjorde mål i slutminuterna.

Nu väntar nästa allsvenska match hemma mot Helsingborg torsdag 18 april. Förhoppningsvis får vi då se ett bättre och mer taggat spelande IFK-lag!

IFK Norrköpings Supporterklubb/Roger Jansson

Matchfakta;

Brommapojkarna – IFK Norrköping 1 – 0 (1 – 0)

Mål; 1 – 0 Andreas Haddad (35).

Domare: Jonas Eriksson, Sigtuna.

Publik: 1 698.

Brommapojkarna (4 – 3 – 3): Niklas Westberg – Tim Björkström, Pontus Segerström, Jacob Une Larsson, Martin Falkeborn – Joakim Lindner (Bojan Djordjic 65), Mauricio Albornoz, Serge-Junior Martinsson Ngou – Andreas Eriksson (Gustav Sandberg Magnusson 87), Andreas Haddad (Nicklas Bärkroth 70), Pontus Åsbrink.

IFK Norrköping (4 – 4 – 2): David Mitov Nilsson – Marcus Falk Olander, Morten Morisbak Skjönsberg, Andreas Johansson, James Frempong – Martin Smedberg-Dalence, Alexander Fransson, Lars Christian Krogh Gerson (Imad Khalili 81), Christopher Nilsson Telo (Siim Luts 69) – Christoffer Nyman (Isaac Kiese Thelin 68), Gunnar Heidar Thorvaldsson.