Med Niklas Westberg tillbaka i målet så har IFK Norrköping börjat plocka poäng igen! I bortamatchen mot Mjällby gjorde Niklas en ny stormatch och höll nollan. Det gav IFK en ny viktig poäng med hem från den mållösa matchen! Det var IFK:s första poäng på bortaplan sedan början av juni! En negativ trend på fem raka bortaförluster har därmed brutits! Självförtroendet borde nu successivt stärkas i laget och det behövs verkligen inför den allsvenska slutspurten!

Mjällby håller avståndet till Norrköping i allsvenskan efter en poäng hemma på Strandvallen i 0-0 matchen mot IFK Norrköping.

-Det var en jättetuff bortamatch, sade Norrköpings matchhjälte målvakten Niklas Westberg.

-Det blev tryck mot oss i första tio minuterna och i långa stunder av andra halvlek. Så det var skönt att hålla nollan, min första hittills. Fortsätter vi så här klarar vi oss kvar, sade Norrköpingsmålvakten.

Det var annars en högst medioker match med lågt tempo och många felpassningar på Strandvallen. Mjällby var laget som hade mest av spelet och skapade litet mer chanser än IFK. Känslan var annars, att båda lagen mer gick in för att inte förlora än att ta tre poäng. Notabelt var också, att inte en enda varning delades ut på matchen och det är ju ej helt vanligt!

– Mycket stod på spel och det märktes på oss.  Mjällby dominerade men vi skyddade oss bra och Niklas gjorde en ny gedigen insats, sade Norrköpings tränare Janne Andersson.

Marcus Ekenberg hade en nick som räddades på mållinjen av en försvarare, och en hård frispark som Norrköpings målvakt fick fingrarna på. Norrköping skapade ingenting av värde i målchansväg. Anfallarna Thorvaldsson och Hassani fick hopplöst springa på de mest omöjliga långbollar! Mjällby dominerade matchen i andra halvlek och hade flera farliga chanser bl a av Marcus Ekenberg. Niklas Westberg tippade dock såväl  Erton Fejzullahus farliga skott ribba över, som med Ekenbergs språngnick minuten efter.

IFK höll dock undan och fick med sig en viktig poäng hem från Strandvallen.

– Återigen tog vi kampen som krävs och visade samma fina attityd som mot Djurgården senast. Vi tar med oss det och att vi höll nollan. Det här kan visa sig vara en väldigt viktig poäng när allsvenskan summeras. Jag är nöjd med helheten även om vi bör kunna ha ett bättre passningsspel än vi hade i andra, sa IFK:s tränare Janne Andersson

Anders Wikström skadade sig tidigt i andra halvleken och ersattes av Anders Whass. Trots bytet i backlinjen höll försvarsspelet hög klass. Whass och David Wiklander stängde igen i mittförsvaret. Dessutom gjorde målvakten Niklas Westberg en ny stormatch.

-Jätteroligt att se Niklas. Imponerande hur han har kommit tillbaka efter att ha varit avbytare i de flesta matcherna. Trots att vi har haft det rörigt i vår backlinje nästan hela säsongen klarar killarna det bra, sa Janne.

Nye Nikola Tkalcic från Kroatien kom in som högerback när lagkaptenen Mathias Florén kände av sin tidigare onda vad i slutet. Trots ännu en förändring i backlinjen höll IFK emot och Mjällby förblev mållöst den här ljumma eftermiddagen. Även Imad Kallili fick göra ett inhopp efter sin skadeperiod och det var ju positivt.

Nu väntar närmast bortamatch mot GAIS på fredag i Göteborg och det kan bli nog så tufft. Men, det negatvia bortatrenden har ju brutits så allt kan hända för ett förhoppningsvis pånyttfött IFK Norrköping!